Raw kuchařka Vařit, či nevařit? je vydaná teprve chvíli a už jen za tu krátkou dobu si vysloužila spoustu pozitivních ohlasů. K nim se přidávají i ty naše, protože tenhle jednoduchý a přehledný receptář nás opravdu nadchnul. Obsahuje 108 jednoduchých receptů na lisované šťávy, polévky, pomazánky, sladká jídla, hlavní chody, placky a pizzy, dezerty a dorty, saláty, čokolády, marmelády, pasty a zmrzliny. Najdete tu recept i na raw kečup nebo majonézu. Recepty nevyžadují žádné velké (ne)vaření a nejsou náročné na čas ani kuchařskou zdatnost. Pro přípravu většiny z nich si vystačíte s vlastníma rukama a mixérem, část z nich vyžaduje použití sušičky, odšťavňovače nebo spiralizéru. Knihu bychom doporučili jak těm, kteří s raw food teprve začínají, tak i těm, kteří už se v této oblasti nějakou dobu pohybují a pouze hledají inspiraci, jak co nejrychleji (a co nejchutněji) připravit zdravé jídlo.
Náš tip: Kupte si od Třešňákových také raw kuchařku Zdravé cukroví. Najdete v ní raw recepty na cukroví, štědrovečerní veřeči a spoustu dalších dobrot nejen na vánoční a silvestrovský stůl.