Dvouhřídelové přístroje (proti sobě rotující soukolí) mají obvykle o něco větší výtěžnost. Složení, rozložení a čištění přístroje bývá však poněkud složitější. V neposlední řadě i cena přístrojů je vyšší a „plnění“ odšťavňovače je pomalejší. Pokud jste již někdy používali odstředivý odšťavňovač, pak i jednohřídelový přístroj Vám bude připadat pomalý, dvouhřídelový však ještě pomalejší... Zatímco wheatgrass, bylinky a jiné listové suroviny budou samy vtahovány soukolím, mrkev a jablka budou vyžadovat vyvinutí značné síly na pěchovací zátku. Toto je důležitá poznámka především pro uživatele s pohybovým omezením nebo jiným oslabením. Pokud středem vašeho zájmu jsou především „zelené šťávy“, pak odšťavňovače se soukolím „twin gear“ Vám nabídnou skvělou výtěžnost a plnění je více
než snadné. Odšťavňování měkkých plodů s dvouhřídelovým přístrojem je výzvou. Suroviny zůstávají uvnitř přístroje delší dobu a samotné odšťavňování tak vyžaduje špetku trpělivosti.