3 recepty, jak si udržet viry a bakterie od těla
Taky už kolem vás kdekdo prská a vy se bojíte, kdy si bacil najde cestu i k vám? Nebo už si našel? Nedejte se a zkuste přihodit do odšťavňovače tyhle speciální suroviny.
Cibule, česnek a brambora – napadlo by vás, že je možné je odšťavnit? A jak to asi musí chutnat, nebo spíš nechutnat? Tak samozřejmě, že sklenice čisté cibulové šťávy nebude nic moc a ani vám nedoporučujeme to zkoušet už kvůli tomu, že v takovém množství by vám určitě dobře neudělala! Ale když přihodíte do odšťavňovače jen kousek a zkombinujete ji s těmi správnými surovinami, dopadne to dobře a ku prospěchu vašemu zdraví a odolnosti!
#1 Do boje s cibulí!
Cibulová šťáva je lék, a proto to s ní nepřehánějte. Jedna lžička denně bohatě stačí k tomu, aby se od vás nachlazení drželo dál, nebo se dalo rychleji na ústup. Je skvělá i proti kašli!
P.S. Med přimíchejte až nakonec do hotové šťávy.
#2 Česnek jako zabiják virů
Česnek je známý zabiják virů (i těch chřipkových) a bakterií. Je proto skvělou prevencí i lékem na nachlazení - velmi zmírňuje a urychluje jeho průběh. Pokud se obáváte nevábného dechu po vypití, odšťavněte společně s dalšími surovinami také pár snítek petržele.
#3 Brambora není dobrá jen k obědu...
Bramborová šťáva posiluje imunitu, akorát určitě neodšťavňujte zelené brambory (ani částečně zelené) a ne více než jednu bramboru týdně. Potom prospěje vašemu zdraví úplně nejvíce. Bramboru před odšťavněním nemusíte loupat, jen ji dobře očistěte a umyjte. Šťáva se dá pít i samotná, ale v tomhle mixu to bude samozřejmě lepší!
Hodně zdraví!