Pohodlněji už to asi nepůjde...
Zavřít okno

Čteme studie: Pomerančová šťáva snižuje zánět, glukózu, inzulín a cholesterol

Jinými slovy pomerančová šťáva příznivě působí na rizikové faktory kardiovaskulárních chorob. Vyplynulo to z metaanalýzy deseti randomizovaných studií.

Čteme studie: Pomerančová šťáva snižuje zánět, glukózu, inzulín a cholesterol
Čteme studie: Pomerančová šťáva snižuje zánět, glukózu, inzulín a cholesterol

Shromážděné výsledky ukázaly významný účinek pomerančové šťávy na hodnoty:

  • glukózy
  • inzulínu
  • celkového cholesterolu
  • CRP (zánětu)

Snižující účinky byly markantní hlavně u těch jedinců, kteří pili minimálně 500 ml šťávy denně.

Naopak účinek pomerančové šťávy na tělesné složení a další rizikové faktory kardiovaskulárních chorob nebyl ve srovnání s kontrolní skupinou významný.

Zdroj: pubmed

pomerančová šťáva
pomerančová šťáva

Šťáva musí být čerstvá, ne z krabice

Aby měla (jakákoli) šťáva příznivý vliv na zdraví, je potřeba pít jedině tu čerstvě lisovanou. Džusy z krabice (byť s nálepkou 100%) nemají prakticky žádné zdravotní benefity. Jsou pasterované, a pokud obsahují nějaké vitamíny, pak umělé.

Čím odšťavňovat pomeranče?

  • Pomeranče a jiné citrusy snadno odšťavníte prakticky s jakýmkoli odšťavňovačem.
  • Nejlepší šťávu a nejvyšší výtěžnost získáte se šnekovým odšťavňovačem. Na ovoce jsou ideální vertikální šnekové odšťavňovače - doporučujeme podívat se na naši novinku Sanu 848, která nás ohromila nejrychlejším čištěním na trhu.
  • Pokud to chcete mít úplně nejjednodušší, doporučujeme pořídit si citrusovač. S ním vylisujete veškeré citrusy bez loupání - plod stačí jen překrojit a můžete hned lisovat. Kvalita šťávy je srovnatelná s tou ze šnekového odšťavňovače. Citrusovač můžete mít ruční nebo elektrický, lisování je snadné s oběma.
POMERANČOVÁ ŠŤÁVA
POMERANČOVÁ ŠŤÁVA
Kniha: Léčivá síla ovoce a zeleniny
Kniha: Léčivá síla ovoce a zeleniny

Kniha: Léčivá síla ovoce a zeleniny

Chcete vědět více o tom, co pro vaše zdraví můžou udělat ovoce, zelenina a čerstvé šťávy z nich? Kniha Léčivá síla ovoce a zeleniny pojednává naprosto nově o léčivém potenciálu více než 50 druhů ovoce, zeleniny a bylinek z volné přírody. Věnuje se skutečně stovkám symptomů a nemocí.

OBJEVÍTE:

  • Proč jsou borůvky ovocem vzkříšení, chřest zřídlem mládí a citrony vás pozvednou, kdykoli se dozvíte něco špatného.
  • Nejlepší potraviny pro úlevu od žlučových kamenů, hypertenze, psychické otupělosti, onemocnění štítné žlázy, migrény a stovek dalších symptomů a nemocí.
  • Konkrétní léčivou sílu kiwi, okurek, manga, ředkviček a mnoha dalších.
  • Nahlédnete do mechanismu nezvladatelných chutí, pochopíte, jak využít stres ve váš prospěch a jak klíčovou roli hraje ovoce v otázce plodnosti.
kontakt eujuicers
kontakt eujuicers
eujuicers
eujuicers

Upozornění

Obsah tohoto článku má sloužit pouze k informativním účelům. Neposkytujeme žádné lékařské rady ani nenahrazujeme odbornou lékařskou pomoc a konvenční léčbu. Výsledky či zdravotní účinky vzniklé na základě použití informací v tomto článku není možné zaručit, předvídat ani předpokládat. Uvedené rady mohou sloužit jako doplněk vaší léčby, ale ne jako náhrada. Nevysazujte například své léky bez porady s lékařem.

Publikováno: 29. března 2023