Jak na domácí nutellu s odšťavňovačem?
Jen pět ingrediencí potřebujete k tomu, abyste si s pomocí horizontálního šnekového odštavňovače vyrobili vlastní lísko-oříškovou pomazánku a mohli s dětmi mlsat zdravěji!
Co budete potřebovat?
- horizontální šnekový odšťavňovač, který má ve výbavě homogenizační pouzdro
- 3 šálky lískových ořechů
- 100 g tmavé rozehřáté čokolády
- 1 lžička čistého vanilkového extraktu
- ½ lžičky mořské soli
- agáve sirup (dle chuti)
Jak na to?
- V troubě jemně opražte ořechy při 150 ˚C po dobu 5-10 minut.
- Poválejte ořechy po podložce, aby se z nich uvolnily slupky.
- Do odšťavňovače vložte homogenizační pouzdro a po lžících vkládejte ořechy.
- Pokud chcete, aby byla pomazánka hladké konzistence, projeďte ořechy odšťavňovačem několikrát – dokud nebude pasta hladká. Pro docílení požadované konzistence vložte do odšťavňovače před druhým projetím ořechů nástavec na zmrzlinu a ořechová másla.
- Ořechovou drť/pastu smíchejte v misce s ostatními surovinami.
Náš tip!
Recept na domácí nutellu a mnoho dalšího zdravého najdete v receptáři Sana. Ten je sice původně určen pro majitele Sana Juiceru 707, ale využijete ho i vy, co máte doma jakýkoli jiný horizontální odšťavňovač.