Už jste se svým horizontálním šnekovým odšťavňovačem zkoušeli funkci homogenizace? Díky ní si můžete doma vyrobit těstoviny, ořechová másla nebo dětský příkrm, a samozřejmě také zmrzlinu. Banánová je snad vůbec nejlepší, tak do toho!
Suroviny
2 vyzrálé banány, 1/4 hrnku strouhaného kokosu, 60 g strouhané čokolády
Jak připravit odšťavňovač?
Vyndejte odšťavňovací síto a na jeho místo dejte homogenizační pouzdro. To je celé.
Postup
- Umístěte uzavíratelnou plastovou nádobu pod odšťavňovač tak, aby byla pod vývodem šťávy i odpadu (zpracovávané banány budou odcházet vývodem odpadu, ale trochu mohou odkapávat i vývodem šťávy).
- Zapněte odšťavňovač a zhomogenizujte čerstvé nemražené banány.
- Vzniklou banánovou kašičku smíchejte přímo v nádobě s čokoládou a kokosem, uzavřete a dejte na několik hodin do mrazáku.
Hotovou zmrzlinu můžete těsně před konzumací dozdobit barevným nebo ořechovým posypem, polevou apod., nebo ji dochutit sirupem v případě, že preferujete sladší chuť. Banánová zmrzlina je ale tak akorát sladká i bez jakýchkoli sladidel!