Jestli jste s odšťavňovačem dosud nehomogenizovali, právě teď je ten pravý čas. Využijte doby, kdy je dostupná spousta druhů ovoce, a udělejte si vlastní zmrzlinu! Když do ní přidáte banány, může být dokonce i zcela bez cukru. Příprava vám zabere asi 10 minut.
Suroviny
2 vyzrálé banány, ½ hrnku malin, ½ hrnku vypeckovaných, oloupaných a nakrájených broskví
Jak připravit odšťavňovač?
Vyndejte odšťavňovací síto a na jeho místo dejte homogenizační pouzdro. To je celé.
Postup
- Umístěte uzavíratelnou plastovou nádobu (např. svačinový box) pod odšťavňovač tak, aby byla pod vývodem šťávy i odpadu (zpracovávané ovoce bude odcházet vývodem odpadu, ale trochu může odkapávat i vývodem šťávy).
- Zapněte odšťavňovač a zhomogenizujte čerstvé nemražené ovoce.
- Vzniklou kašičku přímo v nádobě ještě promíchejte, uzavřete a dejte na několik hodin do mrazáku.
Hotovou zmrzlinu můžete před podáváním dozdobit barevným nebo ořechovým posypem, polevou apod., nebo ji dochutit sirupem v případě, že preferujete sladší chuť.