Jestli je pro vás kyselost červeného rybízu nepřekonatelnou překážkou, vyzkoušejte sladší bílý. Co se týče zpracování, jednoznačnými favority jsou domácí rybízová šťáva a rybízová marmeláda.
Možná máte skvělý recept na rybízovou marmeládu, ale neděláte ji, protože vás dopředu odrazuje odstraňování zrníček. V takovém případě pro vás máme skvělý tip. Zapomeňte na svařování a následné pasírování rybízu přes cedník – místo toho ho jednoduše odšťavněte s pomocí odšťavňovače Sana 828.
Tento nejlepší odšťavňovač rybízu, rakytníku a dalších bobulovin zrníčka zcela odstraní a z čisté šťávy si pak už snadno uděláte marmeládu bez nich. Odšťavňovač navíc zvládne rychle zpracovat i velké množství plodů, takže vám usnadní práci.