Náš tip: Umelte si doma celozrnnou mouku s domácím mlýnkem
Jste spokojeným majitelem některého z odšťavňovačů Sana? A věděli jste, že tato skvělá značka má ve své nabídce také kamenné mlýnky na obilí? Ozdravte svůj jídelníček ještě víc!
Pečivo a další výrobky z mouky jsou na talíři každého z nás prakticky denně. Umíte si představit, jaká změna by to pro tělo byla, kdyby najednou dostávalo potraviny ne z chudé bílé, nebo vyšeptalé celozrnné mouky, ale z mouky čerstvě pomleté, plné živin a chuti? Takový chléb už doslova léčí, zvlášť pokud je navíc kynutý kváskem.
To se bohužel nedá říct o pečivu z obchodu. Proto si čím dál více lidí, kteří nejsou s jeho kvalitou spokojeni, peče chléb doma – a jejich dalším logickým krokem je často právě pořízení mlýnku. Protože když už si s tím dají tu práci, tak ať to opravdu stojí za to.
Chléb z čerstvé celozrnné mouky:
- daleko lépe chutná
- není plný tzv. prázdných kalorií, ale skutečně tělo vyživuje
- oproti výrobkům z bílé mouky obsahuje násobně více vitamínů a minerálů
Zdůrazňujeme, že tyto výhody má jen chléb z ČERSTVĚ pomleté mouky. Samozřejmě si můžete koupit celozrnnou mouku i v obchodě, ale problémem je, že od jejího umletí uplynulo často i několik měsíců. Vlivem oxidace se z ní proto ztratily jak nějaké ty živiny, tak chuť, navíc časem žlukne.
Jak se mlýnek na mouku používá?
Snadnější už to být nemůže:
- Nasypete zrna do násypky.
- Zapnete.
- Za pár minut je hotovo.
Mlýnek udělá všechnu práci za vás, navíc je bezúdržbový. Nějakou tu údržbu vyžaduje jen v případě delšího odstavení (delšího než týden). Jinak ale můžete mlít a mlít, vždy jen tolik, kolik potřebujete.
Mlýnek Sana je velmi výkonný: umele nahladko i nahrubo veškeré obiloviny, na jaké si vzpomenete – pšenici, ječmen, špaldu, amarant, žito, proso, jáhly, rýži i tvrdou kukuřici. Proto je ideální i pro bezlepkáře, kteří mají se sehnáním chutného bezlepkového pečiva obecně problém. Můžete s ním mlít i hrubou sůl, sušené koření, zeleninu, nebo houby. Není vhodný akorát na olejnaté a mokré suroviny (mák, lněná a další olejnatá semena; navlhlé obiloviny je třeba předem vysušit například na radiátoru).
Videorecenze: Mlýnek na mouku Sana (CZ titulky)
Podívejte se, jak jsme testovali mlýnek Sana u nás v Českých Budějovicích. Ve videu uvidíte mletí pšenice, pohanky, prosa a kukuřice. Dan také ukáže, jak vyčistit mlýnek pomocí umletí hrsti rýže.
Čarodějnická sleva!
Chcete mlýnek Sana vyzkoušet? Až do pondělí 1. května ho můžete mít se slevou 1000 Kč.
Na mlýnek poskytujeme 12 let záruky, doživotní servis, a vztahuje se na něj i 14denní lhůta na vyzkoušení (v případě, že vám nesedne, lze ho do 14 dní i použitý vrátit).