sso

Odšťavňovač na rybíz

Lámete si hlavu nad tím, co s rybízem? Marmelád a sirupu máte dost? Zkuste připravit čerstvou rybízovou šťávu na kvalitním odšťavňovači.

rybbbíz
rybbbíz

Proč je rybíz důležitý?

Na zahrádkách začínají dozrávat keříky rybízu a jako každou sezónu vás čeká období pečení rybízových koláčů, zavařování rybízové marmelády nebo příprava sladkého rybízového sirupu. Nejdříve rybíz zbavíte zelených stopek, omyjete, chvíli povaříte, rozmačkáte, přepasírujete ideálně přes kus látky, abyste hmotu zbavili peciček, přidáte cukr a džem nebo sirup naplníte do sklenic?

Víte, že vařením, a to především s cukrem, ovšem ztratí ovoce veškeré potřebné vitamíny a prospěšné látky, které naše tělo potřebuje?

Konzumací ať už černého nebo červeného rybízu získáváme velké množství vitamínu C (100g černého rybízu dodá tělu až 30mg vit. C), vitamínu P, kyselin a vlákniny. Syrové bobulky rybízu každému z nás nechutnají, červené a bílé odrůdy jsou nakyslé, černé mají specifickou, pro někoho až nepříjemnou chuť. Zkusili jste ale někdy čerstvou rybízovou šťávu? Je chutná a navíc dokáže dělat zázraky.

Juicing_Sana_808-red_current
Juicing_Sana_808-red_current

Jak rybíz pohodlně odšťavnit?

Odšťavnění rybízu není tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. Malé pecičky většinou zanesou síto nejednoho odšťavňovače. Který odšťavňovač se tedy na zpracování černého i červeného rybízu hodí nejvíce?

Jestli si nechcete namoci ruku při odšťavňování na klasickém ručním lisu jako to dělaly naše babičky, je ideálním pomocníkem odšťavňovač Sana Juicer EUJ-808. Dalším expertem na rybíz, listovou zeleninu nebo bylinky je odšťavňovač Live Enzyme Juicer.


TIP: Důležité je odšťavňovat rybíz i se zelenými stopkami, ty totiž přístroj pročistí.

Publikováno: 20. července 2014
###message