Celkový obsah cukrů ve šťávě snížíte přimícháním nízkosacharidového ovoce a zeleniny.
- Pokud máte rádi ovocné šťávy, jako třeba pomerančovou, doplňte ji větším dílem šťávy z grepu, citrónu, limety, nebo jahod. Překvapivě málo sacharidů obsahují i nektarinky, broskve a melouny (vodní i žluté).
- Ještě lepší je míchat ovocné šťávy se zeleninovými. Čím větší podíl zeleniny, tím lépe. Může to být hlávkový salát, okurka, řapíkatý celer, špenát, kapusta nebo rajče. Mrkev a červená řepa už obsahují více sacharidů, ale pořád jsou lepší volbou než většina ovoce.
- Nejlepší variantou je odšťavňovat jen zeleninu a dochutit ji citrónem. Ten výrazně zlepší chuť jakékoli šťávy.
- Velmi opatrně nakládejte s hroznovým vínem, hruškami a sladkými druhy jablek.