sso

Odšťavňování rybízu | Jak na to s různými odšťavňovači

S jakým odšťavňovačem lisovat rybíz? Při výběru nejvíc záleží na tom, kolik toho rybízu bude a jestli potřebujete odšťavňovat i další ovoce a zeleninu. Připravili jsme pro vás rychlý přehled.

Odšťavňování rybízu | Jak na to s různými odšťavňovači
Odšťavňování rybízu | Jak na to s různými odšťavňovači
moštovač na rybíz
moštovač na rybíz

Moštovač Fruit Press ↑

  • Moštovač nepotřebuje zapojení do elektrické sítě, takže můžete lisovat i venku.
  • Vložte do moštovače filtrační pytel (součástí balení). Do pytle nasypejte rybíz i se stopkami.
  • Zamotejte pytel, položte na něj tlačný disk a začněte pumpovat pákou hydraulické panenky. Lisování začíná, šťáva bude vytékat do odtokové misky a odtud vývodem do nádoby, kterou pod moštovač umístíte (např. kýbl - není součástí balení).
  • Pumpování je snadné, zvládne to i dítě. Samozřejmě pod dozorem :)
šnekový odšťavňovač na rybíz
šnekový odšťavňovač na rybíz

Odšťavňovač Sana Supreme ↑

  • Dle našeho testování je Sana Supreme aktuálně nejlepší elektrický odšťavňovač na rybíz.
  • Rybíz nemusíte otrhávat ze stopek, odšťavňujte ho i s nimi.
  • Odšťavňovač nevyžaduje průběžné vymývání dílů. Vylisuje spoustu rybízu v kuse.
  • Nevyžaduje ani odpočinek, jeho motor může běžet nepřetržitě klidně 24 hodin (takže kdo by si chtěl dát noční směnu, může... ;)
  • Kromě rybízu je Supreme top volbou i na další bobuloviny: rakytník, maliny, ostružiny a brusinky.
šnekový odšťavňovač na rybíz
šnekový odšťavňovač na rybíz

Odšťavňovač Sana 828 ↑

  • Pohodlně odšťavní 1-1,5 litru rybízu v kuse. Pak je třeba odšťavňovač rozebrat a zběžně opláchnout díly, než se vrhnete na další várku.
  • Hodí se pro menší úrodu, kdy chcete lisovat rybíz v menším množství jednorázově nebo párkrát za léto. Pro větší úrodu není tak pohodlný.
  • Bobule je lepší otrhat ze stopek. Průběh lisování bude hladší.
šnekový odšťavňovač na rybíz
šnekový odšťavňovač na rybíz

Odšťavňovač Sana 707 ↑

  • Sana 707 je náš bestseller, protože je univerzální a není ze všech nejdražší. Na samotné bobuloviny to ale moc není.
  • Odšťavní cca sklenici samotného rybízu, pak se obvykle začne hltit.
  • Úplně nejlepší je pro případ, kdy chcete lisovat rybíz jen doplňkově - v rámci ochucení šťáv z dalšího ovoce a zeleniny.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kvalita rybízové šťávy

  • Všechny odšťavňovače zmíněné výše mají vysokou výtěžnost. Odpad je téměř suchý.
  • Všechny vylisují velmi kvalitní čistou šťávu bez pěny a bez zrníček.
  • Před dalším zpracováním (na džem, víno, sirupy...) už není třeba šťávu cedit, můžete se pustit rovnou do práce.
  • S odšťavňovačem se přirozeně vyhnete i ručnímu pasírování přes cedník.

Nevhodné odšťavňovače

  • Na rybíz se nehodí odstředivé odšťavňovače. Výtěžnost je v tomto případě slabá, většina rybízu skončí v odpadu.
  • Nedoporučujeme ani ruční odšťavňovače (tedy s výjimkou moštovače). Sice něco vymáčknou, ale bylo by to opravdu zdlouhavé a pracné.
linka eujuicers
linka eujuicers
mail eujuicers
mail eujuicers
výhody eujuicers
výhody eujuicers
Publikováno: 17. června 2021
###message
Často se ptáte...
Zavřít okno