Máme pro vás tři lahodné recepty, díky kterým se můžete přesvědčit o přednostech dýně na vlastní kůži i žaludek:
Domácí dýňový džus
Dužinu dýně rozřezejte na kousky, které se vejdou do vašeho odšťavňovače. Nic nezkazíte ani tehdy, pokud k dužině přidáte nějaká ta semínka. Po odšťavnění dostatečného množství zeleniny můžete domácí dýňový džus osladit dle chuti nebo jej smíchat se skořicí, muškátovým oříškem, či kořením do perníku.
Teplý dýňový koktejl
Pro podzimní večery je tento recept doslova jako stvořený. K jeho přípravě budete potřebovat šťávu z dýně, mléko, rozpuštěnou bílou čokoládu, skořici, mletý zázvor, muškátový oříšek a vanilkový cukr. Dýňovou šťávu smíchejte s mlékem a čokoládou a nechte vařit na mírném ohni. Dle chuti přidávejte skořici, zázvor a muškátový oříšek. Na závěr koktejl oslaďte nebo přidejte vanilková semínka.
Dýňová šťáva s citronem
K přípravě lahodné dýňové šťávy budete potřebovat odšťavněnou dužinu, několik pomerančů, citron a na dochucení cukr. Šťávu z dýně smíchejte se šťávou z pomeranče a citronu. Dochuťte klasickým nebo třtinovým cukrem dle chuti. Na ozdobení můžete přidat lístečky máty nebo kostičky dýně. Nápoj chutná nejlépe vychlazený s kostkami ledu.
Všechny výše uvedené recepty jsou nenáročné jak na čas, tak na množství surovin. Chuťový výsledek a dopad na váš organismus však bude rozhodně stát za to!