Na moučná jablka narazíte hlavně v zimě (ať už v obchodě nebo ve sklepě), protože delší dobu uskladněné plody mají pochopitelně nižší obsah vody než čerstvě utržené. Je jedno, jestli hodíte moučné jablko do odstředivého, šnekového nebo dvouhřídelového odšťavňovače – téměř vždy získáte místo šťávy pyré, které zahltí síto.
Tipy, jak v zimě odšťavňovat jablka
- Odšťavňujte pouze co nejpevnější plody, při plnění odšťavňovače nespěchejte a kousky jablka prokládejte například mrkví.
- Vyzkoušejte odrůdu Granny Smith. Je křehčí než jiné odrůdy, a tak se dobře odšťavňuje i v zimě.
- Pokud máte odšťavňovač Champion Juicer, problém s moučnými jablky se vás vůbec netýká. Tento přístroj si s nimi poradí.