###message
Novinka!
Zavřít okno

Vyzkoušejte letos místo třešňového kompotu čerstvou třešňovou šťávu

Máte doma sklenice s třešňovým kompotem, který už nikdo nechce jíst? Nejste sami. Zavařování je u nás stále hodně populární. Přitom existuje mnohem lepší způsob, jak zpracovat velkou úrodu třešní, navíc bez ztráty zdravých látek. Zkuste si třešně letos odšťavnit!

Třešňová šťáva pročistí tělo a zajistí lepší spánek

Třešně jsou plné přírodních cukrů, vitaminů, minerálů a antioxidantů. Když je ale zavaříte, velkou část důležitých živin ztratí. Nejlepší je třešně konzumovat ihned po sklizni, ideálně ve formě čerstvé šťávy!

Čím tmavší třešně jsou, tím více obsahují hořčíku, železa a křemíku. Šťáva z třešní má především výborné detoxikační účinky, pomáhá tělu zbavovat se volných radikálů a zpomalovat stárnutí.

Cherries
Cherries

A jaké jsou další zdravotní účinky třešňové šťávy?

  • čistí krev, játra a ledviny od škodlivých látek
  • pomáhá předcházet cukrovce, rakovině a Alzheimerově chorobě
  • snižuje hladinu cholesterolu
  • hodí se pro sportovce, pomáhá proti bolesti namožených svalů
  • podporuje tvorbu melatoninu, který zajišťuje kvalitní spánek
  • posiluje kardiovaskulární systém

Jedna sklenice šťávy z třešní denně vám tedy pomůže bojovat s toxiny, bude se vám po ní lépe spát a navíc budete předcházet civilizačním chorobám.

Na šťávě si navíc velmi pochutnáte. Je jen škoda, že sezona trvá pouze pár týdnů.

Tipy pro odšťavňování třešní

  • Před tím, než třešně hodíte do odšťavňovače, musíte je vypeckovat. Pecky by mohly váš odšťavňovač poškodit.
  • Nechutná vám samotná třešňová šťáva? Přidejte si k ní jablka, jahody nebo jiné ovoce, které máte rádi!
  • Šťávu vypijte ihned po odšťavnění. S každou minutou se ztrácí cenné enzymy a vitaminy.
  • V horkých letních dnech můžete do sklenice nebo rovnou do mixéru přidat kostky ledu a lístky máty pro osvěžení.

Abyste si mohli naplno užít čerstvých šťáv z třešní, použijte šnekový odšťavňovač, který si s třesněmi poradí nejlépe.

Publikováno: 16. června 2014