Autorkou knihy RAW pro zdraví a krásu je dlouholetá vitariánka Jitka Adamová a na stránkách své prvotiny seznamuje čtenáře s tím, jak začít s raw food. V úvodu knihy se dozvíte to nejdůležitější, co potřebujete vědět - co je raw food, jak jí pohodlně zařadit do jídelníčku, na co si dát pozor nebo jak se připravit na negativní připomínky okolí. Nechybí ani nákupní seznamy potravin a inspirace v podobě týdenního menu. Zbytek knihy tvoří 71 lákavých receptů.
Dvě nové raw kuchařky na e-shopu!
S knihami o raw food se poslední dobou roztrhl pytel. Vybrali jsme dvě, které se nám líbí a věříme, že se budou líbit i vám: RAW pro zdraví a krásu a Vařit, či nevařit?
RAW pro zdraví a krásu
Vařit, či nevařit?
Kuchařku Vařit, či nevařit? vydal sympatický rodinný tým Třešňákových poté, co vyslyšel požadavky od účastníků svých kurzů nevaření. Jedná se o ty nejlepší recepty, které během 5 let na vitariánské stravě vymysleli a vyzkoušeli a které se vždycky setkávaly s nejvřelejšími ohlasy. Jsou jednoduché a většinou vyžadují jen minimum surovin, takže vás jejich příprava nebude už předem odrazovat. My sami se určitě do některých pustíme! Zaujala nás například polévka á la svíčková (a vůbec všechny polévky), hruškové lívance ze dvou ingrediencí nebo kuličky rawfaello.
Obě dvě knihy se hodí jak pro ty, kteří s raw stravou teprve začínají, tak pro zaběhlé vitariány, kteří hledají další inspiraci v podobě osvědčených receptů. Inspiraci v těchto knihách ale najdete i v případě, kdy se vitariánem stát nechcete a vaším záměrem je jen zpestření vašeho současného jídelníčku.