Pohodlněji už to asi nepůjde...
Zavřít okno

Dvě nové raw kuchařky na e-shopu!

S knihami o raw food se poslední dobou roztrhl pytel. Vybrali jsme dvě, které se nám líbí a věříme, že se budou líbit i vám: RAW pro zdraví a krásu a Vařit, či nevařit?

Raw pro zdraví a krásu
Raw pro zdraví a krásu

RAW pro zdraví a krásu

Autorkou knihy RAW pro zdraví a krásu je dlouholetá vitariánka Jitka Adamová a na stránkách své prvotiny seznamuje čtenáře s tím, jak začít s raw food. V úvodu knihy se dozvíte to nejdůležitější, co potřebujete vědět - co je raw food, jak jí pohodlně zařadit do jídelníčku, na co si dát pozor nebo jak se připravit na negativní připomínky okolí. Nechybí ani nákupní seznamy potravin a inspirace v podobě týdenního menu. Zbytek knihy tvoří 71 lákavých receptů.

Vařit, či nevařit?
Vařit, či nevařit?

Vařit, či nevařit?

Kuchařku Vařit, či nevařit? vydal sympatický rodinný tým Třešňákových poté, co vyslyšel požadavky od účastníků svých kurzů nevaření. Jedná se o ty nejlepší recepty, které během 5 let na vitariánské stravě vymysleli a vyzkoušeli a které se vždycky setkávaly s nejvřelejšími ohlasy. Jsou jednoduché a většinou vyžadují jen minimum surovin, takže vás jejich příprava nebude už předem odrazovat. My sami se určitě do některých pustíme! Zaujala nás například polévka á la svíčková (a vůbec všechny polévky), hruškové lívance ze dvou ingrediencí nebo kuličky rawfaello.

Obě dvě knihy se hodí jak pro ty, kteří s raw stravou teprve začínají, tak pro zaběhlé vitariány, kteří hledají další inspiraci v podobě osvědčených receptů. Inspiraci v těchto knihách ale najdete i v případě, kdy se vitariánem stát nechcete a vaším záměrem je jen zpestření vašeho současného jídelníčku.

Knihy o raw food
Knihy o raw food
Publikováno: 7. června 2016