Horký vánoční punč z čerstvě lisované šťávy
Když si nemůžete dát punč někde na náměstí, udělejte si ho doma!
vánoční punč
Suroviny
- 250 ml rumu
- 250 ml suchého červeného vína
- 250 ml silného čaje (může být jakýkoli, např. černý Earl Grey, pomerančový, zelený)
- 3/4 hrnku cukru
- 1/2 hrnku pomerančové šťávy
- 1/2 hrnku citrónové šťávy
- 1 ks celé skořice
- pár hřebíčků
- drobné ovoce na ozdobu (např. plátky pomeranče nebo jakékoli kompotované, mražené nebo sušené ovoce)
Postup
- Všechny suroviny (kromě ovoce na ozdobu) dejte do hrnce a ohřejte. Sporák vypněte těsně předtím, než se punč začne vařit.
- Pořádně punč promíchejte, aby se rozpustil cukr.
- Vylovte skořici a hřebíček.
- Přelijte punč do nádoby nebo sklenic z odolného skla a přidejte ovoce.
Publikováno:
8.
prosince
2020