Pohodlněji už to asi nepůjde...
Zavřít okno

Horký vánoční punč z čerstvě lisované šťávy

Když si nemůžete dát punč někde na náměstí, udělejte si ho doma!

vánoční punč
vánoční punč

Suroviny

  • 250 ml rumu
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 250 ml silného čaje (může být jakýkoli, např. černý Earl Grey, pomerančový, zelený)
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku pomerančové šťávy
  • 1/2 hrnku citrónové šťávy
  • 1 ks celé skořice
  • pár hřebíčků
  • drobné ovoce na ozdobu (např. plátky pomeranče nebo jakékoli kompotované, mražené nebo sušené ovoce)

Postup

  1. Všechny suroviny (kromě ovoce na ozdobu) dejte do hrnce a ohřejte. Sporák vypněte těsně předtím, než se punč začne vařit.
  2. Pořádně punč promíchejte, aby se rozpustil cukr.
  3. Vylovte skořici a hřebíček.
  4. Přelijte punč do nádoby nebo sklenic z odolného skla a přidejte ovoce.
MÁTE OTÁZKU (18)
MÁTE OTÁZKU (18)
kontaktujte nás
kontaktujte nás
Publikováno: 8. prosince 2020