sso

Jak využít odpad z odšťavňování: Ovesné sušenky

Myslíte si, že je škoda vyhazovat dužinu po odšťavňování? Použijte ji při dalším vaření nebo pečení!

ovesné sušenky z odšťavňování

Znáte iniciativu zachranjidlo.cz? Právě odtud jsme vzali inspiraci na další využití odpadu z odšťavňování. Minule jsme vám ukázali, jak si udělat zeleninový vývar, dnes to budou ovesné sušenky!

Suroviny pro 14 sušenek

  • 3/4 hrnku | ovocný odpad z odšťavňování
  • 1/2 hrnku | ovesné vločky
  • 1/2 hrnku | polohrubá mouka (ideálně celozrnná)
  • 4 lžíce | olej
  • 2 lžíce | cukr
  • 1 lžička | skořice
  • hrst | slunečnicová semínka

Postup

V misce smíchejte vločky, mouku, cukr, skořici a slunečnicová semínka. Potom přidejte mokré suroviny – odpad z odšťavňování a olej – a vypracujte těsto. Pokud bude moc mokré, přidejte trochu vloček nebo mouky, naopak když bude příliš suché a nebude držet v kompaktním tvaru, přidejte malé množství oleje. Z těsta vytvarujte sušenky a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě 10-15 minut na 180 °C.

Celková doba přípravy: 25 minut

Publikováno: 19. března 2018
###message