###message
Novinka!
Zavřít okno

Náš tip: Nejlepší sušičky potravin pro raw nadšence i houbaře

Zajímají nás všechny přístroje, které přispívají k pohodlnějšímu praktikování zdravého životního stylu, a sušičky potravin patří mezi ně. Vlastně máme jejich nabídku zmapovanou podobně, jako nabídku odšťavňovačů. Víme, který přístroj poslouží dobře za každých okolností, a který si pořídit radši jen v případě, že budete sušit spíš příležitostně.

sušička ovoce Excalibur
sušička ovoce Excalibur

Se sušičkami potravin Excalibur máme dlouholeté zkušenosti a jednoznačně je řadíme do skupiny těch spolehlivých. Jsou kvalitně zpracované a suší pomocí horizontálního proudění vzduchu – takže ovoce, zelenina, houby, maso nebo raw food se suší daleko rovnoměrněji a nezůstávají uvnitř vlhké. Nemusíte proto sušičku tolik hlídat (snad jen ze začátku, než vychytáte ideální časy a teploty), nebo dokonce prohazovat během sušení tácy jako s kruhovou sušičkou.

Sušičky s horizontálním sušením jsou navíc velmi univerzální. Můžete z nich vyndat libovolný počet táců a sušit nejen rozměrnější raw pokrmy (pizzu, různé dezerty atd.), ale třeba i nechat vykynout chléb, vyrobit domácí jogurt, rozpéct ztvrdlé pečivo, nebo usušit svůj keramický výrobek.

3x akce do neděle!

Pro všechny, kteří se pro sušičku rozhodnou do neděle 21. 5. 2017, máme slevu na tři spolehlivé sušičky ovoce Excalibur. I na ně poskytujeme lhůtu na vyzkoušení: pokud po sušení zjistíte, že nevyhovují vašim potřebám, můžete je do 14 dní vrátit, nebo vyměnit.

sušička ovoce excalibur 4548cdfb
sušička ovoce excalibur 4548cdfb

Sušička Excalibur 4548CDFB

Sušička s horizontálním sušením je svou velikostí (5 táců) vhodná pro použití v rodině. Suší v rozmezí 35-74 °C a umí sušit i dvoufázově – tedy nastavíte 2 časy a 2 teploty – díky čemuž se sušení urychlí, ale potraviny zůstanou raw. Abyste mohli od sušičky odejít, nebo jít třeba spát, je vám k dispozici 48hodinový časovač, který sušičku vypne, jakmile dosáhne vámi zvoleného času.

 ̶1̶0̶ ̶6̶9̶0̶ ̶K̶č̶  → 9 690 Kč

sušička ovoce excalibur 4948cdfb
sušička ovoce excalibur 4948cdfb

Sušička Excalibur 4948CDFB

Tahle sušička nabízí totéž, co ta předchozí, akorát má 9 táců. Proto je ideální pro ty, kteří plánují sušit opravdu ve velkém. Nosíte z lesa po celé léto plné košíky hub, nebo máte ovocný sad? Tenhle model je pro vás.

 ̶1̶2̶ ̶4̶6̶0̶ ̶K̶č̶  → 11 460 Kč

sušička ovoce excalibur ecb52 s
sušička ovoce excalibur ecb52 s

Sušička Excalibur ECB52 S

A nakonec tu máme tip pro ty, kteří nechtějí do sušičky příliš investovat, ale přitom by rádi spolehlivý přístroj. Stohovatelná sušička ECB52 S je ideálním řešením pro takové to „sem tam“ sušení, ale budete-li potřebovat, klidně můžete sušit i denně. Jen to pro vás může být méně pohodlné – sušička suší vertikálně, a tak je v polovině sušení vhodné prohodit spodní tácy za vrchní, aby se suroviny vysušily dokonale. Sušička je také méně univerzální, hodí se pouze pro sušení surovin nakrájených na plátky (včetně masa), nebo sušení ovocných placek. Součástí je i příslušenství pro výrobu jogurtu. Není ale vhodná pro přípravu náročných raw pokrmů, nebo například kynutí chleba. Za nás je to kvalitní sušička v dobrém poměru cena x výkon.

 ̶3̶ ̶9̶9̶0̶ ̶K̶č̶  → 3 690 Kč

Sýrovo-kapustové chipsy

Se sušičkou si můžete připravit doslova stovky receptů. Vyzkoušejte třeba tyhle jednoduché chipsy pro večerní chroupání u televize.

Suroviny:

  • 1 hrnek kešu ořechů
  • 1 hrnek strouhané mrkve
  • 1 hrnek vody
  • 2 lžíce potravinářského droždí
  • 2 lžičky chilli koření
  • půl lžičky citrónové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička drceného česneku (cca 2 stroužky)
  • půl lžičky mleté cibule
  • půl lžičky drceného kmínu
  • 1/8 lžičky mletého kayenského pepře
  • 230 g kadeřavé kapusty (cca 1 a půl většího trsu)

Postup:

Excalibur_PressEvents_RecipesNamočte kešu ve vodě na 4-6 hodin. Opláchněte je a nechte okapat. Sýrovou omáčku vyrobíte tak, že smícháte ořechy, mrkev, vodu, potravinářské droždí, chilli, citrónovou šťávu, sůl, česnek, mletou cibuli, kmín a kayenský pepř a vše rozmixujete dohladka. Kapustu omyjte a osušte. V misce ji promíchejte se sýrovou omáčkou. Umístěte listy na sušicí tácy vyložené nepřilnavou folií (u sušičky ECB52 B jsou vložky součástí balení, u hranatých modelů je lze dokoupit zvlášť). Ujistěte se, že se jednotlivé listy vzájemně nedotýkají. Sušte při 41 °C, dokud nejsou lístky křupavé (12 hodin a více). Pokud všechny nesníte, uchovávejte je v chladu.

 

Publikováno: 18. května 2017