sso

Nepečené čokoládové kuličky s horizontálním odšťavňovačem

Kešu, datle, kakao a kokos, samé dobré věci, ze kterých si uděláme nepečené čokoládové kuličky. Na pomoc jsme si vzali odšťavňovač Sana Supreme EUJ-727, ale recept připravíte s jakýmkoli horizontálním odšťavňovačem, který má v příslušenství homogenizační pouzdro.

nepečené čokoládové kuličky
nepečené čokoládové kuličky
ingredience
ingredience

Suroviny

  • 250 g nepražených ořechů kešu (předem namočených na 5-10 minut)
  • 250 g medjool datlí (předem namočených na 5-10 minut)
  • 125 g strouhaného kokosu
  • 1 polévková lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 3 polévkové lžíce raw kakaa
  • 100 g loupaných konopných semínek

Množství surovin můžete mírně upravit podle chuti. Pokud máte rádi méně sladké, uberte na datlích, pokud nechcete kuličky moc čokoládové, dejte jen dvě lžíce kakaa. Aby kuličky držely pohromadě, nezapomeňte datle a kešu předem namočit a v receptu nevynechávejte strouhaný kokos ani kokosový olej.

nepečené čokoládové kuličky
nepečené čokoládové kuličky

Postup

  • Do odšťavňovače dejte homogenizační pozdro.
  • Kešu a datle vhazujte střídavě do odšťavňovače.
  • Směs zamíchejte.
  • Vmíchejte kokos, kakao a kokosový olej. Dobře zamíchejte.
  • Vytvarujte z těsta kuličky a obalte je v loupaných konopných semínkách.
  • Nechte vychladit v lednici.

VIDEORECEPT: Nepečené čokoládové kuličky

Celý postup v 5 minutách.

odšťavňovač Sana Supreme EUJ-727 černá
odšťavňovač Sana Supreme EUJ-727 černá

Odšťavňovač Sana Supreme

Dan ve videu používá odšťavňovač Sana Supreme EUJ-727. Jde o novinku jara 2020, která se honosí přívlastkem "nejpokročilejší odšťavňovač na světě". Skutečně má pár vlastností, které nikde jinde nenajdete.

  • Největší změnou oproti minulosti je regulace rychlosti.

Odštavňovač má 4 rychlosti (65-120 otáček za minutu) a díky tomu je univerzálnější, pokud jde o výběr ovoce a zeleniny.

Ať už odšťavňujete cokoli, intuitivním přizpůsobováním rychlosti dosáhnete ideálního výsledku. Když vidíte, že se odšťavňovač začíná hltit, zrychlíte. Když chcete, aby se suroviny polisovaly déle a bylo z nich více šťávy, zpomalíte. Zpomalením snížíte i množství pěny v případě špenátu, ananasu a jablek, což jsou suroviny, které vždycky rády pění. Vysokou rychlost si užijete u šťavnatého ovoce a zeleniny (citrusy, meloun), protože to bude extra rychlé a kvalita šťávy přitom neutrpí. Zůstane čistá, sladká a plná vitamínů.

Publikováno: 24. června 2020
###message
Důležité upozornění
Zavřít okno