Pohodlněji už to asi nepůjde...
Zavřít okno

Rajčatová polévka: Odšťavněte tyhle suroviny a ohřejte

Přiznivci rychlých receptů, zbystřete! Tahle rajská polévka bude na stole za pár minut.

rajská polévka

Odšťavňovač můžete používat i při vaření. V případě rajské polévky stačí odšťavnit tyhle suroviny a pak šťávu ohřát. Určitě ji ale nevařte, jinak znehodnotíte množství vitamínů a minerálů.

Suroviny

  • 6-8 pevných rajčat
  • 1/2 malé cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru (pro vertikální odšťavňovač ho nakrájejte na malé 1 cm kousky, pro horizontální a dvouhřídelový není třeba vůbec krájet)
  • 1 střední mrkev
  • několik snítek petržele
  • 1 hrnek bazalky (volitelné)
  • špetka pepře a soli pro dochucení
  • pár kapek olivového oleje

Všechny suroviny musí být čerstvé. Neodšťavňujte gumovou mrkev, zvadlé bylinky ani příliš měkká rajčata. Pro odšťavňování je lepší použít rajčata cherry, odšťavní se snáze a s vyšší výtěžností.

Postup

  1. Všechnu zeleninu včetně cibule, petržele a bazalky odšťavněte. Začněte s bylinkami a postupně je prokládejte zeleninou.
  2. Šťávu přelijte do hrnce a ohřívejte na mírném plameni. Během ohřívání polévku míchejte, bude mít tendence se oddělovat. Ideální je použít metličku.
  3. Při ohřívání dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  4. Před konzumací přimíchejte pár kapek oleje, aby tělo dokázalo zpracovat vitamíny rozpustné v tucích.

Tip

Pro hustější konzistenci polévky můžete přidat trochu smetany. Přimíchejte ji během ohřívání.

Publikováno: 3. června 2019