Co se týká šťávy, šnekové přístroje jsou v testu hodnoceny negativně a odstředivé pozitivně. Kvalita šťávy je dána technologií odšťavňování – odstředivky pracují při vysokých rychlostech, při kterých se tvoří daleko více pěny a také se do šťávy dostává více vzduchu (a proto rychleji oxiduje). Oproti tomu šnekové odšťavňovače lisují suroviny šetrněji, takže šťáva je krémovější a neobsahuje téměř žádnou pěnu. Proto si myslíme, že hodnocení mělo vyznít pozitivně v případě šnekových odšťavňovačů.
Šnekové přístroje mají navíc vyšší výtěžnost z většiny surovin, odstředivé jim mohou konkurovat jen v případě kořenové zeleniny a jablek. Odstředivkám se na druhou stranu nedá upřít schopnost zpracovat moučná jablka, která byla delší dobu uskladněna například ve sklepě a ze kterých šnekové přístroje dělají pyré.