###message
Novinka!
Zavřít okno

Odšťavňovače ovoce jsou populární

Ovocné stromy, keře a záhonky najdeme snad v každé české zahrádce – ostatně Češi jsou vášnivými pěstovateli i zpracovateli ovoce. Celé generace našich předků používaly mechanické odšťavňovače ovoce, aby si mohly vyrobit například jablečný mošt… nebo víno.

V čem se odšťavňuje ovoce dnes?

Díky jednoduchosti a univerzálnosti použití jsou mechanické odšťavňovače ovoce stále populární. Můžete vsadit na nesmrtelnou klasiku, kterou byste ještě určitě našli v kuchyni svojí babičky, rozhodnout se pro novější přenosnou variantu nebo vyzkoušet sice drahý a těžký, zato však nejúčinnější lis – není nijak technicky náročný, přesto produkuje jednoznačně nejčistší šťávu ze všech.

Dostupnější kategorií jsou také odstředivé odšťavňovače ovoce – mají dobrou výtěžnost, vysoké otáčky, ale produkují více pěny a méně kvalitní šťávu. Catler JE 4010, se kterým zpracujete až 20 kg surovin naráz, představuje se svým nerezovým zpracováním prvotřídní kvalitu za rozumnou cenu. Hledáte-li multifunkční odšťavňovač, zvolte raději Catler JE 4011, který dokáže připravit z měkkého ovoce a zeleniny také pyré.

Omega 8006
Omega 8006

Nízké otáčky znamenají šťávu vyšší kvality

V nízkých otáčkách pracují dva typy odšťavňovačů ovoce – šnekové a dvouhřídelové. V čem je výhoda nízkých otáček? Odšťavňovače neprodukují teplo a nevhání do šťávy nadměrné množství vzduchu, takže šťáva je déle čerstvá a obsahuje maximum výživných látek. Šnekové jsou univerzální a mimo ovoce dokážou zpracovat i listovou zeleninu, byliny nebo bobuloviny.

Skvělý poměr ceny a výkonu nabízí Hurom Slow Juicer, který jako první používá BPA free plastové materiály, které nemají negativní účinky na fungování imunitního systému člověka.

Oproti tomu Angel Juicer je zástupcem špičkových dvouhřídelových odšťavňovačů, které mají vynikající výtěžnost a nabízejí dokonalé zpracování vkládaných surovin.

Publikováno: 18. ledna 2013