sso

3 recepty, jak si udržet viry a bakterie od těla III

Už o nás víte, že se nebojíme experimentovat (ještě, aby ano!). Proto jsme vymysleli a vyzkoušeli další tři recepty s neobvyklými surovinami, které vám pomůžou v boji proti nachlazení. Dneska budou hrát hlavní roli křen, cibule a zelí. Samozřejmě v chutných kombinacích...

Křen je na poli nachlazení a dalších infekčních chorob docela bourák – má silné posilující účinky na imunitu, působí antibakteriálně (jako antibiotika) a můžete ho použít, když se chcete vyhnout, nebo se rychleji dostat z nachlazení, chřipky a angíny. Skvěle vám uleví při kašli a rýmě, protože rozpouští hlen. První recept je inspirací, jak ho chutně zamíchat do šťávy.

O cibuli jsme psali už vícekrát, a tak možná víte, jak silného bojovníka proti nachlazení v ní máme. Lžičku cibulové šťávy snese ve svém oblíbeném mixu i ten, kdo se cibule bojí. Inspirujte se třeba naším druhým receptem.

A do třetice zelí! Díky vysokému obsahu vitamínu C prokazatelně posiluje vaši obranyschopnost – ať už ho konzumujete čerstvé, nebo kysané. Recept číslo 3 vám dodá všechno, co v usmrkaných dnech potřebujete: vyloučí toxiny, doplní vitamíny a další živiny, zburcuje imunitu i zlepší náladu!

 

čerstvé šťávy proti nachlazení#1 Křenový vypalovač červů

Křen je známý "vypalovač červů" a můžete ho použít nejen při nachlazení, ale jakékoli virové infekci. S červenou řepou, mrkví a jablkem tvoří nesmlouvavé kombo, před kterým se dá každý bacil na úprk.
Ale POZOR! Pokud nejste na řízné koktejly zvyklí a dosud jste odšťavňovali spíš jen tu mrkev a jablko, buďte opatrní. Popíjejte po malých doušcích a ze začátku určitě nenavyšujte množství řepy ani křenu. Oba mají velmi silné čisticí účinky.

 

 

čerstvé šťávy proti nachlazení#2 Jen jedna lžička šťávy denně...

Jeden recept s cibulí jsme sdíleli už v prvním díle proti nachlazení a pro velký úspěch jsme nakonec sestavili ještě jeden. Myslíme pro velký úspěch CIBULE, která zažene viry na ústup a bude vás před nimi chránit už při konzumaci jedné lžičky šťávy denně!
P.S. Pořád mějte na paměti, že cibulová šťáva je lék a určitě to s ní nepřehánějte. Např. odšťavnit celou cibuli už by mohlo být příliš.

 

 

čerstvé šťávy proti nachlazení#3 Zelí proti nachlazení i rakovině

Zelí je přes zimu nejlepším zdrojem vitamínu C a bojuje proti virům i bakteriím, takže chrání nejen před nachlazením, ale i chřipkou, která vás může uzemnit i na 2 týdny. Navíc: když si dáte tuhle šťávu 3x za měsíc, snížíte riziko rakoviny močového měchýře o 40 %!
POZOR! Zelí při odšťavňování dost vrže, ale žádný strach, odšťavňovači neublíží. Také je důležité odšťavňovat výhradně čerstvé zelí, nikoli kysané! To si nechte na salát. :)

 

 

Rádi byste více inspirace? Zabojujte proti nachlazení s cibulí, česnekem a bramborami! Méně odvážní najdou inspiraci v receptech s "rozumnějšími" surovinami, z nichž některé budou chutnat i dětem.

Chcete s odšťavňovačem hodně experimentovat?

Nejlepší parťákem bude horizontální šnekový odšťavňovač, který mezi ostatními vyniká svou univerzálností. Můžete s ním zpracovávat všechno možné ovoce, kořenovou i listovou zeleninu a bylinky. Snese jakýkoli váš nápad – podmínka je jediná: odšťavňujte vždy jen čerstvé suroviny (nevyschlé, negumové, nemoučné, nepřezrálé).

odšťavňování zelí

Publikováno: 11. ledna 2018
###message