Horký dětský punč z hruškové šťávy
Hrušky, hřebíček, vanilka, skořice... a žádný alkohol!
Horký dětský punč z hruškové šťávy
Suroviny
- 1 litr čerstvě lisované hruškové šťávy
- 1 celá hruška
- 100 ml vody
- 10 ks hřebíčků
- 1 ks celé skořice
- pár kapek vanilkového extraktu
- hvězdičky badiánu na ozdobení
Postup
- Do hrnce nalijte vodu, vložte hřebíček, rozlámanou skořici a vanilkový extrakt. Hrušku zbavte stopky, slupky a jádřince, nakrájejte ji na malé kousky nebo plátky a přidejte do hrnce.
- Suroviny promíchejte, doveďte k varu a vařte 5 minut.
- Pak přilijte litr hruškové šťávy a dál ohřívejte. Punč odstavte z plotny těsně předtím, než začne vřít.
- Koření před podáváním vylovte, kousky hrušek ponechejte.
- Na ozdobu můžete do každé sklenice přihodit hvězdičku badiánu.
► Horký vánoční punč pro dospělé
► Imunita v době koronavirové: Jak moc si pomůžeme odšťavňováním?
► Nepečené čokoládové kuličky s horizontálním odšťavňovačem
Publikováno:
21.
prosince
2020